Идеята за „Рент-а-Баба“ се роди съвсем случайно. В момент, в който разбрахме колко е ценно да има на кого да се довериш за най-милото си. Когато осъзнахме колко важна е ролята на бабата и колко безсилни сме пред необяснимото явление „градински сопол“. И колкото повече се срещахме с други родители и обсъждахме заедно несгодите, които напълно естествено среща едно работещо семейство в своето ежедневие, толкова повече виждахме, че хората с малки деца понякога имат нужда от мъничко помощ.

„Рент-а-Баба“ е платформа, създадена от родители за родители. Това е вашето място, ако:

 • имате деца в училищна и предучилищна възраст, но нямате близък, на когото да разчитате при необходимост;
 • живеете далеч от семействата си, но бихте искали децата ви да си имат баба;
 • вашите родители все още са млади и работят, и не могат да ви помагат с децата;
 • имате нужда от малко помощ в домакинството;
 • търсите натурални храни, но не се доверявате на етикетите „БИО“ в супермаркетите“;
 • харесвате плетива, ръчно ушити дрешки или играчки;
 • желаете да помогнете финансово на някой пенсионер;
 • имате баба, която няма с какво да запълва дните си и се чувства самотна;
 • вие сте баба, която на драго сърце би гледала деца, може да готви, изработва handmade неща или има голяма градина и може да предложи натурални храни.

Защо да си наемете баба?

Вдигането на пенсионната възраст оставя все повече родители без баби, на които да разчитат, когато се наложи. Някои пък просто нямат късмета да живеят наблизо или роднините им вече не са между живите. Наемането на възрастна дама, която да гледа децата колкото и когато е необходимо, има множество позитиви: бабите имат много повече опит, търпение, искрена обич към малките деца, излъчват спокойствие, обикновено могат да готвят, представляват респектираща фигура е и не са обременени от социалните мрежи и личните мобилни устройства. Всичко това означава, че бабите имат време и желание да четат приказки, да играят игри и да се посветят на детето много по-качествено.

Мисията на „Рент-а-Баба“ е да помогне не само на семействата, които търсят качествена почасова или ежедневна грижа за децата и домакинството. Проектът представлява една социално насочена и отговорна кауза, чиято цел е да разкрие повече възможности за самите пенсионери да подпомогнат бюджета си в тези несигурни в икономически план времена. Също така прекарването на време с деца благоприятства физическото и менталното здраве на възрастните, особено тези, които нямат живи роднини или близките им живеят далеч.

Целта на „Рент-а-Баба“ е да осигури баба на тези родители, които нямат късмета да имат такава на разположение, а самите пенсионери да намерят нов смисъл в своето ежедневие. Социалната изолация е особено голям проблем при по-възрастните, затова подобен тип инициатива би била полезна и обществено значима.

В „Рент-а-Баба“ ще откриете:

 • опитни детегледачки;
 • отлични кулинари;
 • хора, които ще отгледат и изпратят качествени, натурални хранителни продукти директно от градината си;
 • сръчни дами, които изработват всякакви красоти.

Екипът на „Рент-а-Баба“ е на разположение на всички възрастни дами, които имат нужда от помощ при регистрацията. Заедно се надяваме да свържем всички баби, които си нямат внучета, и всички дечица, които копнеят да си имат баба.